Hier vind je alle blogs op gebied van vastgoed en onze inspiratiesessies

Nederlandse PropTech wint bij 'World Startup Competition'

Voor het tweede jaar organiseert de MIPIM de ‘World Startup Competition’ in samenwerking met MetaProp NYC. In een zaal met ruim 500 deelnemers namen 9 finalisten startups de strijd met elkaar op. Finalist wordt je niet zomaar. Gedurende het jaar zijn er over de gehele wereld 3 moment om je de kwalificeren via de voorrondes. Voorrondes in New York, Londen en Hong Kong bepalen elk 3 winnaars die in aanmelding komen om in Cannes tijdens de MIPIM te pitchen voor een jury.

Dit jaar staat Maarten de Haas van Physee in de finale. En wat voor een finale! Zelden is het niveau van pitches zo hoog geweest als vandaag. De formule: elke van de 9 startups krijgt 5 minuten de tijd om zijn verhaal te doen, daarna is het aan de jury om in 3 minuten het vuur aan de schenen te leggen.

Maarten staat met vol vertrouwen op het mega podium in het Grand Auditorium. En dat betaalt zich uit. Na een paar zenuwslopende minuten hebben wij de eerste Nederlandse winnaar. Maarten en Physee winnen namelijk de 3de prijs. Een prestatie van wereldformaat! Natuurlijk gaan we met een aantal andere PropTech startups direct naar Holland Metropole om deze wel verdiende prijs te vieren (zie afbeelding).

Namens Holland ConTech & PropTech van harte gefeliciteerd. Op naar meer gebouwen die voorzien zijn van slim glas dat naast energieopwekking ook data genereerd. Wil je meer weten van Physee, ga dan naar www.physee.eu.